Zerdeçallı Fındıklı Gevrek Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket tereyağı yahut margarin (125 gr)
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3,5 bardak un
- Yarım bardak fındık kırığı
Zerdeçallı Fındıklı Gevrek Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında tereyağını yoğurma kabına alın.
- Sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı, zerdeçalı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip elinizle karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ek edip ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan cevizden büyük modüller koparıp yuvarlayın ve fındık kırığına batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Evvelce ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. .