![zerdecalli-firinda-tavuk.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/06/zerdecalli-firinda-tavuk.jpg)
Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kemiksiz tavuk ızgara
- 4 adet patates
- 4-5 dal defne yaprağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kemiksiz tavuk parçalarını yıkıyoruz.
- Zerdeçal ,sıvı yağ ve tuzu karıştırıyoruz.
- Bu karışımın yarısını patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak doğrayıp patateslerle harmanlıyoruz.
- Tepsiye yayıyoruz.
- Kalan soslarda tavukları harmanlayıp patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
- Tepsinin kenarından suyunu ilave ediyoruz.
- Defne yaprağınıda üzerine ilave ediyoruz.
- Tepsinin üzerine yağlı kağıdı ıslatıp sıkıp kapatıyoruz.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kapalı 30 dk pişirdikten sonra üzerini açıp 15 dk daha pişiriyoruz.