bilgisayarci
FD Üye
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı su (gerdan haşlamadan kalan et suyu)
- 1 adet gerdan eti (kemiklerinden ayırıp, ayıklandı)
- 3 yemek kaşığı şehriye(arpa şehriye kullandım lakin tel şehriye de olur)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Et suyunu tencereye alıp kaynatmaya başlayalım.
- Bu ortada 1 yumurta sarısı un, zerdeçal ve yoğurdu çırparak terbiye hazırlayalım.
- Su kaynadığında şehriyeleri ekleyip 2 dakika kadar karıştıralım, ocağı kısık ateşe getirelim ayıkladığımız etleri de ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Tuz ve karabiber ek edelim. (haşlama suyunuzda tuz varsa denetim etmeniz âlâ olur)
- Son olarak tencereden kepçe yardımı ile sıcak çorbadan alıp terbiyeye yavaş yavaş ve karıştırarak temperleyelim.
- Yumurta pişip yoğurt kesilmesin diye ısılarını eşitlemek gerekiyor biliyoruz
- Terbiyemizi de pişmekte olan çorbamıza karıştıra karıştıra ekleyelim.
- Bir kaç dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
- Servis sırasında üzerine tereyağını ocakta eritip zeytinyağı ve kırmızı toz biber(acı tercihe göre) ile hazırladığımız sostan ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı