Zerdeçallı İlikli Kemik Suyu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2,3 adet büyük ilikli kemik
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Limon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Kruton ekmek
Zerdeçallı İlikli Kemik Suyu Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kemikleri kanları gidene kadar yıkayalım .
- Daha sonra büyük tencereye koyup kaynatalım ve suyunu dökelim.
- Suyu berraklaşana kadar bir kaç kez tekrarlayalım.
- İsterseniz daha evvel yaptığınız kemik suyu ilede yapabilirsiniz.
- Farklı bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı ,üç yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
- Akabinde bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim ve karıştırarak kavuralım.
- Üzerine bir litre ilikli kemik suyu olağan bir litre su ek edelim.
- Baharatlarını ,tuzunu ,patatesi soyup bütün olarak ekleyelim.
- 1 diş sarımsak ek ve çorbamız pişince blendırla karıştıralım .
- Servis tabağına alıp üzerine kruton ekmek ekleyip sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.