Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zerdeçallı İrmik Helvası

Zerdeçallı İrmik Helvası
0
25

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
zerdecalli-irmik-helvasi.jpg

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

• 4,5 su bardağı süt veya su
  • 1,5 su bardağı şeker şeker miktarını azaltabilirsiniz
  • 2, su bardağı irmik
  • 125,gr tereyağı veya margarin
  • 1, limon kabuğu rendesi
  • 1, tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1, paket vanilya
Not. klasik su bardağı

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 3 bardak süt yada su tencereye koyuyoruz. 1,5 bardak şeker koyuyoruz miktarını azaltabilirsiniz.
  2. Kaynatıyoruz şerbetini az kaynatıyoruz ocağı kapatalım ve vanilyasını koyalım.
  3. Tereyağını tavaya koyup eritiyoruz.
  4. İrmik ve zerdeçallı da ekleyip kavuşuyoruz. Limon kabuğunu da koyalım.
  5. İrmiğimizin üstüne şerbetini dökelim, suyunu çekene kadar karıştıralım.
  6. Suyunu çekince ocağın altını kapatalım.
  7. 5 dakika dinlendirelim servis yapalım.
Not: Ben bu kadar uğraşmadım şekerini, suyunu irmiğin üzerine koydum suyunu çekene kadar karıştırdım.

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 2 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker Helvası için; 2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı irmik İçine koymak için; Vanilyalı dondurma Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Zerdeçallı Revani Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı zerdeçal1 portakal kabuğu rendesi Şerbeti için ; 3 su bardağı şeker3 su bardağı su1 dilim limon Zerdeçallı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 adet yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un2 mandalina kabuğu kullandım portakal da olur1 tatlı kaşığı zerdeçal (Renk veriyor)1 paket vanilya1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin (250 gram)1 paket irmik (500 gram)1,5 su bardağı süt1 su bardağı su2 su bardağı şeker Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbetimizin yapalım ????;1. 5 su bardağı sütümüzü, 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Tam Kıvamında İrmik Helvası (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı toz şeker2 su bardağı soğuk su2 su bardağı soğuk süt2.5 su bardağı irmik2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin5 yemek kaşığı sıvı yağİsteğe nazaran fıstık ek edebilirsiniz Tam Kıvamında İrmik Helvası (Videolu) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt