
Zerdeçallı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım karnabahar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Tuz ve isteğe bağlı karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Zerdeçallı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Doğranmış karnabaharı tencereye alalım yarısına kadar su ekleyelim ve biraz tuz ve zerdeçal ekleyip haşlayalım. Çok yumuşak tercih etmiyorum ben kaynaktan sonra 5 dk pişirip süzdüm.
- Beşamel için yağı erdikten sonra unu ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz sütünü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Tuz ve zerdeçal ekliyoruz kapatıyoruz.
- Karnabahar ile harmanlayıp ufak boy borcama döküyoruz ve rendelenmiş kaşar peyniri de ekliyoruz.
- 200 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.