Zerdeçallı Karnıbahar Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg karnabahar
- 1 kg patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 diş sarımsak
Zerdeçallı Karnıbahar Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce karnabaharı ayırıp güzelce yıkıyoruz, daha sonrada patatesleri temizleyip yıkayıp, istediğimiz gibi, çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Daha sonra bir kapta, bütün baharatları karıştırıp, ardından rendelenen sarımsakları baharat karışımının içine koyup karıştırıyoruz.
- Büyük bir kapta, baharat karışımını, patates dilimlerini, karnabaharları ve zeytin yağını katıp güzelce karıştırıyoruz.
- Tepsiye, yağlı kağıt serip, üzerine karışımımızın hepsini yaydırarak koyuyoruz.
- Soğuk fırına, 200 dereceye ayarlayıp, tepsimizi fırına koyuyoruz. Ara arar çatalla kontrol edip, pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Benim fırınımda 1 saatte yakın sürede pişti, fırından fırına fark edebilir.
- Piştikten sonra isteğe bağlı hemen servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.