Zerdeçallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy kereviz
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 portakalın suyu
- Tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Zerdeçallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kerevizleri soyup, limonlu suya atalım, soğanı yemeklik doğrayalım, yağla birlikte kavuralım. Yuvarlak doğradığımız havuçları ilave edelim.
- Sarımsağımızıda minik minik doğrayıp ilave edelim. Patateslerimizi küp küp doğrayalım tencereye ilave edelim.
- Son olarakta kerevizi ilave edelim. Şeker ve tuzunu atalım bir iki tur çevirip, suyu ve portakal suyunu ilave edelim.
- Kerevizin saplarınıda doğrayıp ilave edebilirsiniz. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.