Zerdeçallı Köz Patlıcanlı Bağışıklık Çorbası (İsmet Abi'den) Tarifi İçin Malzemeler
- 7 su bardağı sıcak su ( koyu olursa suyu arttırabilirsiniz)
- 3 adet közlenmiş patlıcan(market konserve közlemelik patlıcanı da olur).
- 1 adet orta boy soğan
- 2 iri diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 er çay kaşığı; toz kırmızı biber +nane +isot pul biber(acı yemeyenler koymasın).
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Zerdeçallı Köz Patlıcanlı Bağışıklık Çorbası (İsmet Abi'den) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar közlenip içleri kaşıkla sıyrılıp alınır, küçük şekilde doğranır.
- Soğanlar+sarımsaklar yemeklik doğranıp sıvı yağda 5 dk. Sotelenir.
- Bir yemek kaşık un ilave edilip 2 dk daha kavrulur.
- Patlıcanlar ve tuz ilave edilip 5 dk karıştırılır, bir bardak sıcak su ilave edilip blendırla püre haline getirilir.
- Ocakta orta ateşte 7 bardak sıcak su ilave edilip 10 dk kaynatılır.
- Terbiyesi için:Yoğurt-limon suyu-yumurta sarısı-un-zerdeçal bir kasede karıştırılır(çırpılır).
- Çorbadan bir kepçe alınıp terbiyeye konur ve ılıştırılır (böyle yapınca terbiye kesilmez).
- Çorba kaynarken karıştırarak terbiye ilave edilir.
- 8 dk kaynatılır.
- Üzeri için: Yağlar kızdırılır, nane-pulbiber-tozbiber hafif kavrulup çorbaya dökülür, karıştırmadan kapağı kapatılır. Afiyet olsun????.