Zerdeçallı Kuru Üzümlü Bademli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 küçük kase çiğ badem
- 1küçük kase sarı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber,yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz,tozşeker
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2-3 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
Zerdeçallı Kuru Üzümlü Bademli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağları koyalım, küçük yemeklik doğranmış soğanı ,sarımsağı koyalım 1 dk karıştıralım .
- Sıcak suda bekletip kabuğunu soyduğumuz bademleri koyalım.
- Kısık ateşte 3-4 dk kavuralım .
- Ilık tuzlu suda bekletip yıkayıp süzdüğümüz pirinçi ekleyelim karıştıralım.
- Kısık ateşte 3-4 dk karıştıralım.
- Kuru üzümü de önceden sıcak suda bekletip süzelim.Pilava ekleyelim karıştıralım.
- Suyunu verelim, tuz ,baharatları serpelim.
- Zerdeçalı ,1 Türk kahve fincanı su ile eritip pilava ekleyelim karıştıralım.
- Fokurdayınca ocağın altını kısalım .
- Suyunu çekene kadar pişirelim .
- En son bir çay kaşığı kurun nane ,bir tutam ince kıyılmış dereotu ,maydanoz ilave edelim karıştıralım .
- Pilava kağıt havlu ile kapatalım 5 dk demlenmeye bırakalım afiyet olsun.