Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zerdeçallı Kuru Üzümlü Bademli Pirinç Pilavı

Zerdeçallı Kuru Üzümlü Bademli Pirinç Pilavı
0
27

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
zerdecalli-kuruzumlu-bademli-pirinc-pilavi.jpg

Zerdeçallı Kuru Üzümlü Bademli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 küçük kase çiğ badem
  • 1küçük kase sarı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber,yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz,tozşeker
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
En son eklenecek :
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu ve maydanoz

Zerdeçallı Kuru Üzümlü Bademli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye yağları koyalım, küçük yemeklik doğranmış soğanı ,sarımsağı koyalım 1 dk karıştıralım .
  2. Sıcak suda bekletip kabuğunu soyduğumuz bademleri koyalım.
  3. Kısık ateşte 3-4 dk kavuralım .
  4. Ilık tuzlu suda bekletip yıkayıp süzdüğümüz pirinçi ekleyelim karıştıralım.
  5. Kısık ateşte 3-4 dk karıştıralım.
  6. Kuru üzümü de önceden sıcak suda bekletip süzelim.Pilava ekleyelim karıştıralım.
  7. Suyunu verelim, tuz ,baharatları serpelim.
  8. Zerdeçalı ,1 Türk kahve fincanı su ile eritip pilava ekleyelim karıştıralım.
  9. Fokurdayınca ocağın altını kısalım .
  10. Suyunu çekene kadar pişirelim .
  11. En son bir çay kaşığı kurun nane ,bir tutam ince kıyılmış dereotu ,maydanoz ilave edelim karıştıralım .
  12. Pilava kağıt havlu ile kapatalım 5 dk demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Zerdeçallı Kuru Üzümlü Bademli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt