Zerdeçallı Limonlu Şahane Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 şu bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 su bardağından biraz fazla un
- Yarim limon suyu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Zerdeçallı Limonlu Şahane Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım içine sırasıyla öteki gereçlerini ekleyelim çırpalım en son ununu ekleyip spatulayla karıştıralım.
- Kek kalıbımızı evvel margarinle yağlayalım daha sonra un serpelim fazla kalan unu dökelim.
- Kek harcını kalıba boşaltalım evvel 150 derecede 15 dakika sonra 180 derecede 15 dakika kadar pişirelim. Her fırında bu ayar farklı olabilir ben kendi fırınım için bu yolu kullanıyorum.
- Birinci 30 dakika fırının kapağını açmayalım. Piştiğinden emin olmak için kürdanla denetim edelim pişmişse bir 5 dakika kadar fırını kapatıp içinde bırakalım.
- Kek fırından çıkınca üzerine sosunu hazırlayalım. 2 yemek kaşığı pudra şekerini yarım limon suyuyla çırpalım kekin üzerine gezdirelim. Kek dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.