Zerdeçallı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- ️ Yarım paket makarna
- ️ 1 çay kaşığı zerdeçal
- ️ Tuz
- ️ Sıvı yağ
- ️ 4 su bardağı sıcak su
- ️ Reyhan yada fesleğen
- ️ Tere yağı
Zerdeçallı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnayı tencereye alın.
- Üzerine tuz, sıvı yağ, zerdeçalı ekleyip 4 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.
- Suyu kaynadıktan sonra altını kısın. Şayet suyu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Çok eklemeyin zira olağanda pişirdiğimizde yaptığımız üzere suyunu dökmeyeceğiz.
- Pişmeye hakikat içine tereyağ ve reyhan eklenir.
- İçinde su kalmamalı.
- Piştikten sonra dilerseniz kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.