
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-2, 5 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mercimekleri bir suya koyarak kenara alalım ve soğan, patates ve havucu küp küp doğrayalım.
- Tencerenin içine sıvı yağımızı ve soğanları koyup çok az kavuralım.
- Üzerine patates ve havuçlar da koyup karıştıralım ve çabucak gerisinden mercimeği koyalım 2 dk kavuralım.
- Üzerine sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip kapağını kapatıp pişirelim.
- Sebzelerimiz güzelce piştikten sonra mikserden geçirelim.
- Üzerine zerdeçallı da ekleyelim karıştıralım.
- Şayet kıvamı koyu olduysa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Çorbamızı 1-2 dk daha kaynattıktan sonra servise hazırdır.