elektronikci
FD Üye
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3-4 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 bardak tavuk suyu
- 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 bardak kaynar su (kıvamını ayarlamak için)
- Tuz
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeğimizi yıkayıp süzelim ve uygun bir tencerenin içine sıcak suyla beraber koyup yumuşayana kadar pişirelim.
- Ayrı bir tencerede ise küp küp gelişi güzel doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım.
- Yine gelişi güzel doğradığımız patates ve havucu da kavrulan soğanın içine katıp hemen hemen 5 dakika kadar karıştıralım.
- Sonrasında haşlanan mercimeği suyuyla beraber üzerine ekleyelim.
- Tavuk suyunu, karabiberini, kimyonunu,tuzunu ve suyunu ekleyip havuç ve patates yumuşayana kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra zerdeçalı katıp el blenderı ile tamamen pürüzsüz olana kadar çekelim ve biraz daha kaynatalım.
- Bu arada kıvam koyu gelirse kaynar su ile ayarlayabilirsiniz.
- Ve son olarak tereyağını eritip kırmızı pul biber ile sos hazırlayıp çorbamıza katalım. Çorbamız hazır, afiyet olsun. ????.