bilgisayarci
FD Üye
Zerdeçallı Mısırunu Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuzot ( karışık sebzeli)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Zerdeçallı Mısırunu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates, kuru soğan küp küp doğrayıp mercimekle birlikte üzerine su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen çorbayı belenderdan geçirin.
- Bir kasede mısır ununu suyla karıştırıp çorbamıza ekliyoruz.
- Kıvamını denetim edip gerekirse kaynamış su ekleyip çorbanın kıvamını ayarlayalım.
- Kısık ateşte kaynamaya devam ederken zerdeçalı, tuzotu ve tuzunu katıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Üzerine tavada erittiğimiz pul biber ekleyip sosu çorbamızın üzerine gezdirip servis ediyoruz.
- İçerken üzerine limon, karabiber ve sevdiğiniz baharatlarla tadına tat katabilirsiniz.
Zerdeçallı Mısırunu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı