Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zerdeçallı Pilav Tarifi

Zerdeçallı Pilav Tarifi
0
51

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Zerdeçallı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (Damak tadınıza göre)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
Not: Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml.


Zerdeçallı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçleri ılık suda 20 dk bekletelim. Bol su ile yıkayıp, durulayalım.
  2. Pilav tenceresine sıvı yağı ve düzgünce süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve 2-3 dk kadar kavuralım.
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz ile ekleyelim. 2-3 dk kadar kavuralım. Pirinçlerin çıtır çıtır kavrulma sesini duyalım.
  4. Bu basamaktan sonra 1. 5 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı zerdeçal koyalım ve özleştirelim.
  5. Tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. (10 dk kontrollü).
  6. Piştikten sonra üzerini kağıt havlu yahut pak bir mutfak bezi ile kapatalım. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  7. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Görüntülü tariflerim için çok hoş tanımları bunlar youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.
Zerdeçallı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zerdeçallı Pilav Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç2 su bardağı su1 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir ölçü tereyağAz tuz1 ,5 çay kaşığı zerdeçal (toz halinde )Çay kaşı ucunda kimyon ve karabiber1 -2dal defne yaprağı Zerdeçallı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Zerdeçallı Karışık Pilav Tanımı İçin Materyaller 1 büyük soğan2 orta uzunluk havuç300 gram kuşbaşı1,5 su bardağı pirinç2 diş sarımsak3 su bardağı et suyu yahut sıcak suYarım çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuzZerdeçalKarabiber Zerdeçallı Karışık Pilav Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı zerdeçal4 su bardağı su1 adet tavuk göğsü1 adet kuru soğan2 adet havuç Üzeri için 1 tutam maydanoz Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Başbaşı Bulgurundan Zerdeçallı Domatesli Pilav (İsmet Abi'den) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı başbaşı bulgur-yıkanmış süzülmüş2,5 su bardağı sıcak su1 adet ortaboy kurusoğan- yemeklik küçük doğranmış2 adet çarliston biber-küçük doğranmış1 adet domates-kabukları soyulmuş, küçük doğranmış1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Zerdeçallı Etli Pilav Dayanılmaz Lezzet (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak su(ıslatmak için)3.5 su bardağı sıcak su (pilavımız için)3 orta uzunluk patlıcan300 gram dana eti1 çay bardağı sıvı yağ (patlıcanları ve etleri kızarmak için)Yarım kahve fincanı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt