Zerdeçallı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir ölçü tereyağ
- Az tuz
- 1 ,5 çay kaşığı zerdeçal (toz halinde )
- Çay kaşı ucunda kimyon ve karabiber
- 1 -2dal defne yaprağı
Zerdeçallı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçlimizi 10 dk kadar suda bekletelim (sıcak su kullanmadım)
- 1 yemek kaşığı kadar sıvı y ağ az tuz zerdeçalı tencereye alıp karabiber kimyon ekleyelim yağ ısındığında pirinçlimizi yıkayıp ekleyelim.
- Tereyağımızı da ekleyip pirinçler zerdeçalın rengini akana dek kavuralım.
- 2 bardak suyumuzu ekleyip az tuz koyalım (defne yaprağımızda koyalım hoş bir aroma veriyor kullanmak zorunda değilsiniz )
- Tenceremizin kapağını kapatalım katmaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
- Altını kapatıp 10 15 dk dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????.