Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zerdeçallı Pilav

Zerdeçallı Pilav
0
21

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Zerdeçallı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir ölçü tereyağ
  • Az tuz
  • 1 ,5 çay kaşığı zerdeçal (toz halinde )
  • Çay kaşı ucunda kimyon ve karabiber
  • 1 -2dal defne yaprağı

Zerdeçallı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçlimizi 10 dk kadar suda bekletelim (sıcak su kullanmadım)
  2. 1 yemek kaşığı kadar sıvı y ağ az tuz zerdeçalı tencereye alıp karabiber kimyon ekleyelim yağ ısındığında pirinçlimizi yıkayıp ekleyelim.
  3. Tereyağımızı da ekleyip pirinçler zerdeçalın rengini akana dek kavuralım.
  4. 2 bardak suyumuzu ekleyip az tuz koyalım (defne yaprağımızda koyalım hoş bir aroma veriyor kullanmak zorunda değilsiniz )
  5. Tenceremizin kapağını kapatalım katmaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
  6. Altını kapatıp 10 15 dk dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????.
Zerdeçallı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,315Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt