Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı margarin (tereyağda kullanabilirsiniz)
- 3 çay kaşığı zerdeçal
- 1 silme çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı tuz
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirincimizi yıkayalım kenara alalım süzülmesi için.
- Tenceremizi ocağa alıp altını yakalım.
- Yağı ekleyelim yağımız eridikten sonra şehriyemizi ekleyip kızarana kadar kavuralım.
- Kızaran şehriyemize pirincimizi ekleyelim bir iki çevirelim.
- Baharatlarımızı ve tuzu atalım.
- 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip altını kısalım ve üzerini kapatalım.
- Suyunu çektikten sonra biraz dinlendirelim ve servise hazır. Şimdiden afiyet olsun. ♡