
Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket piliç but incik (kemiksiz 4 modülden yaptım)
- 3 küçük uzunluk patates
- 1 tane büyük uzunluk havuç
- 1 soğan
- 1 kaşık un
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kekik
- Karabiber
Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım.
- Havuçları da uzun uzun doğrayalım.
- Soğan ve havucu sıvı yağda kavuralım.
- Kavururken zerdeçalımızı da ekleyelim.
- Tavuklarımızı ekleyelim ve üzerine bir kaşık unu da (hafif kıvam veriyor)ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Tavuklarımız kavrulunca patatesleri ekleyelim.
- Tavukların üzerini gececek kadar suyunu ek edelim.
- Kekik, karabiber ve tuzunu ek edip pişmeye bırakalım. Sarı sarı suyuna ekmek banıp yiyebilirsiniz.
Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı