Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 4 su bardağı su
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın tavaya koyun ocağa alın bir ölçü soteleyin üzerine ince doğranmış soğanı ek edin bir ölçü daha kavurun akabinde doğranmış havucu ek edin kavurmaya devam edin.
- Kenara alın.
- Öteki taraftan uygun bir pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağını koyun ocağa alın eritin üzerine yıkanmış süzülmüş pirinci ek edin bir ölçü kavurun akabinde tavuklu harçtan koyup karıştırın akabinde tuz zerdeçal ve suyu ek edin karıştırın tencerenin kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alın yarım saat dinlendirin servis tabağına alın üzerine ince doğranmış maydanoz ile servis yapın. Afiyet olsun .