Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tarifi

Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tarifi
0
29

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
zerdecalli-tavuklu-pilav-tarifi.jpg

Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
Üzeri için
  • 1 tutam maydanoz

Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın tavaya koyun ocağa alın bir ölçü soteleyin üzerine ince doğranmış soğanı ek edin bir ölçü daha kavurun akabinde doğranmış havucu ek edin kavurmaya devam edin.
  2. Kenara alın.
  3. Öteki taraftan uygun bir pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağını koyun ocağa alın eritin üzerine yıkanmış süzülmüş pirinci ek edin bir ölçü kavurun akabinde tavuklu harçtan koyup karıştırın akabinde tuz zerdeçal ve suyu ek edin karıştırın tencerenin kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Ocaktan alın yarım saat dinlendirin servis tabağına alın üzerine ince doğranmış maydanoz ile servis yapın. Afiyet olsun ⭐⭐⭐⭐⭐.
Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz1 su bardağı haşlanmış nohut6 su bardağı sıcak su3 adet tavuk but1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biberYarım çay bardağın dan az sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Tavuk Sote Pilav Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler Tavuk sote için Yarım kg tavuk göğsüYarım çay bardağı sıvı yağ3 adet domates2 adet sivri biber1 adet kapia biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Bulgurlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler Yarım kg ıspanak1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salça5 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 ,5 yemek kaşığı bulgur1 çay bardağı su Üzeri için; 1 kase yoğurt1 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı pul biber yahut toz biber Bulgurlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Zerdeçallı Tavuklu Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 çay bardağı tel şehriye3 kesim tavuk göğüs1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı zerdeçal, tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber1 yada 2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağSıvı yağ Zerdeçallı Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kıymaYarım çay bardağı galeta unu1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 adet kuru soğan1 adet yumurta1 tatlı kaşığı salçaYarım çay kaşığı karbonat2 adet tırnak pide Sosu için 2 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt