Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Çoban kavurma için
- 500 gram dana et
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- Yağ
- 1 bağ maydanoz
- 1 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- Summak
- Pul biber
- Tuz
Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı
- Etin tamamı tencere alınır, sıcak suda 1 saat haşlanır.
- Daha sonra çıkan et suyunu buzluğa kaldırabilirsiniz. Biraz yağ konur, soğan ve biberler ile bir arada et kavrulur.
- Biberler yumuşayınca salça ek edilir.
- O da kavrulduktan sonra bir çay bardağı su eklenerek özleşinceye kadar pişirilir.
- Zerzevat gereçleri doğranır.
- Salça ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.