Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeydan Karalar: TEMSA'dan 300 otobüs siparişten vazgeçmemesi için Mansur Yavaş'ı aradım

Zeydan Karalar: TEMSA'dan 300 otobüs siparişten vazgeçmemesi için Mansur Yavaş'ı aradım
0
61

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Zeydan%2DKaralar%2D%C2%A0TEMSA%2Ddan%2D300%2Dotobus%2Dsiparisten%2Dvazgecmemesi%2Dicin%2DMansur%2DYavas%2Di%2Daradim%2D229168%2Ejpg

Adana Büyükşehir Belediye Lideri Zeydan Karalar, üretimin durduğu TEMSA tesislerini gezdi, akabinde işsiz kalma tasası taşıyan çalışanlarla Özçelik İş Sendikası’nda bir ortaya geldi. Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ı, 300 otobüslük siparişten vazgeçmemesi için aradığını belirtti. Lider Karalar, Simit Sarayı için 500 milyon doları gözden çıkaran bankaların, TEMSA üzere bir üretim merkezi için de bir şeyler yapabileceğini kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediye Lideri Zeydan Karalar, yabancı bir firmaya satılmasının akabinde üretimin durduğu TEMSA’yı ziyaret etti.

Tesisleri gezen Zeydan Karalar, az sayıdaki yönetici ve çalışandan bilgi aldı.

Karalar daha sonra, HAK-İŞ’e bağlı Özçelik İş Sendikası Adana Şube Başkanlığı’nı ziyaret ederek, kaygılı personellerle ve sendika yöneticileriyle bir ortaya geldi.

EMEKÇİ KARDEŞLERİMİN YANINDAYIM

TEMSA’nın yalnızca Adana ve Türkiye için değil, dünya için kıymetli bir üretim merkezi olduğunu söyleyen Lider Zeydan Karalar, “Geçmişte; Adana’da bin 500 insanın çalıştığı, silsile yoluyla tedarikçilerle birlikte 8-10 bin bireye, böylelikle 50-60 bin bireye ekmek sağlayan TEMSA üzere bir tesis bulunmasından ötürü çok memnun olurdum. Bugün gittim, o tesisin yerinde yeller esiyor. Üretim durmuş, kimse yok fabrikada. Çok ıstırap verici bir durum.

TEMSA 125 milyon dolar ihracat yapan, yılda 200 milyon dolarlık üretim gerçekleştiren ve Adana’nın bu yıl 2 milyar dolar olacak ihracatının yüzde 10-12’sini tek başına hayata geçiren bir tesis.

Bu türlü bir marka pahanın, bu duruma düşmesi, üretimin durması çok keder verici. 

Ben emekçi kardeşlerimin de, fabrikayı üretime açmak isteyen fabrika sahiplerinin de yanındayım” dedi.

SİPARİŞTEN VAZGEÇMEMESİ İÇİN SAYIN MANSUR YAVAŞ’I ARADIM

TEMSA’da yetkililerle konuşurken, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın 300 otobüs talep ettiğini öğrendiğini belirten Lider Zeydan Karalar, “Sayın Mansur Yavaş’ı aradım. Üretimin durmasından ötürü, fabrikanın 300 otobüslük siparişlerini teslim edemeyeceğini düşündüğünü söyledi. ‘Başkanım sakın diğer bir yere başvurma. Bekle biraz’ dedim. TEMSA siparişi hazır bir kuruluş.  Ben burada başta CHP’li belediyeler olmak üzere, başka belediyelere de bu mevzuda, bu güzide tesisin üretime devam etmesi konusunda dayanaklarını vermelerini istirham ediyorum.

İnanıyorum ki, TEMSA üretime başladığında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve öteki bir çok belediyemiz siparişleriyle dayanak verecektir. Bunun öncüsü olmaya hazırız. İnancım odur ki Sayın Cumhurbaşkanımız dahil, ülkemizi yönetenler ve Adana’mızdaki bütün dinamikler bu olaya sahip çıkacaktır. Bu türlü bir tesisin bu biçimde bırakılmasına kimsenin gönlü razı olmaz” diye konuştu.

TEMSA’YA DA SAHİP ÇIKILABİLİR

Şu anda tesislerde ihracata hazır 26 milyon dolarlık eser olduğunu öğrendiğini söz eden Lider Zeydan Karalar, şöyle devam etti:

“ Otomotiv endüstrisinde çok önemli dış alım yapıyoruz. TEMSA’da birinci sefer yüzde yüz elektrikli araç üretildi. Bu büyük bir paha. Bir alanda marka yaratmak hiç kolay değil. TEMSA artık ABD, Kanada, Fransa üzere ülkelere ve dünyanın bir çok noktasına ihracat yapıyor. Adana’yı ve Türkiye’yi dünyanın her yerinde temsil ediyor. Önemli üretim, ihracat ve gelir merkezi. Kamuoyuna, yetkililere buradan bir davette bulunmak istiyorum. Buna bir el atılmalı. Bugün bir Simit Sarayı’na 500 milyon doları gözden çıkaran bankalarımız, TEMSA için de bir şeyler yapabilir. Bir tesis dünyaya mal olmuşsa, bizim devlet bankalarımız ve özel bankalarımız sahip çıkabilir.. TEMSA üzere bir üretim, istihdam ve ihracat merkezine de, Simit Sarayı’na olduğu üzere sahip çıkılmasını istirham ediyoruz. Bu türlü olacağına yürekten inanıyorum.”

SİYASİ PARTİ AYRIMI GÖZETMEKSİZİN...

TEMSA’nın borcunun yüzde 80-90’ının vadesinin 2020’de geleceğini kaydeden Lider Zeydan Karalar, kelamlarını şöyle sonlandırdı: “TEMSA, şimdi vadesi gelmemiş 200 milyon dolar borcun altından kalkacak bir firmadır ve bu gücü vardır. Biraz itidal, anlayış ve ilgiyle, bu kardeşlerimiz işsiz kalmaz. Ne yapılması gerekiyorsa daima birlikte yapacağız.

Bir kuruluşun sahibinin kim olduğunun çok fazla kıymeti yok. Kıymetli olan istihdamın, üretimin ve ülke iktisadına katkının devam etmesi. TEMSA’nın marka bedelinin devam etmesini arzuluyoruz. Alacağı olan bankalar, TEMSA’nın çalışması noktasında bir yaklaşım gösterirlerse herkes yararlı çıkar. Adana’da siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bütün milletvekillerinin bu bahse sahip çıkacağına inanıyorum.”

İŞSİZ KALMA TELAŞI TAŞIYAN ÇALIŞANLARDAN TEŞEKKÜR

HAK-İŞ’e Bağlı Özçelik İş Sendikası Adana Şube Lideri Sedat Aydın, Lider Zeydan Karalar’ın takviyesinin çok kıymetli olduğunu belirterek, çalışanlar ismine teşekkürlerini iletti

HAK-İş Adana Vilayet Lideri Abdurrahman Yücel de, Adana Büyükşehir Belediye Lideri Zeydan Karalar’ın gösterdiği hassaslığın herkes tarafından gösterilmesi gerektiğini kaydetti ve teşekkür etti.

Lider Zeydan Karalar’a HAK-İŞ’e bağlı Özçelik İş Sendikası üyesi ve TEMSA çalışanı personeller ağır sevgi gösterisinde bulundu.