Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytin Ezmeli Açma

Zeytin Ezmeli Açma

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
zeytin-ezmeli-acma.jpg

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 5-6 su bardağı un
İç malzemesi;
  • 20 adet zeytin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ veya hindistan cevizi yağı
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çekirdek içi
  • Rosemary

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Benim klasik poğaça hamurumdur eğer hafif tatlı ve daha pofuduk olmasını istersem ilaveten 4 yemek kaşığı şeker eklerim.
  2. Önce kabınıza 3 bardak unu alalım tuzu ekleyip karıştıralım, ortasını havuz şeklinde açıp ılık su ve sütü ,mayayı ,şekeri ekleyip 5 dk kadar bekletelim.
  3. Sıvıyağını ekleyip güzelce karıştıralım .
  4. Azar azar un ilavesiyle hamuru toplayalım, un miktarı az veya çok olabilir her zaman azar azar ekleyelim.
  5. Üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 1 -1,5 saat mayalandıralım.
  6. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp zeytinyağı ile makinede püre haline getirelim.
  7. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp havasını alalım.
  8. Mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
  9. Her bir hamuru elimizle veya merdane ile incecik açalım her yerine oda ısısındaki tereyağı veya hindistan cevizi yağı sürelim.
  10. Üzerinede zeytin ezmesi sürelim ,rulo yapalım .
  11. Ortasından kenarlarına gelmeyecek şekilde bıçakla çizik atalım ,simit şeklinde dolayalım.
  12. 15 dk kadar üzeri örtülü tepsi mayasında bekletelim.
  13. Yumurta sarısı sürüp varsa çekirdek içi ve rosemary ekleyelim yoksa çörek otu veya sade birbşekilde önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü pişirelim.Çok çabuk pişiyor.
  14. Fırından aldıktan sonra tepsiden hemen alıp üzerini örtelim dışı çıtır içi yumuşacık açmalarımız hazır. Afiyet olsun.Not: ben hindistan cevizi yağı kullandım çok lezzetli ve daha hafif oluyor.
    Hamurun yarısını açma yarışına da sandivic ekmekleri yaptım farklı poğaçalarda yapabilirsiniz.

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ2 yumurta beyazı hamura sarıları üstüne1 paket yaş maya3 yemek kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuz Arasına sürmek için ; 100 gram tereyağıZeytin ezmesi Üzeri için; 2 adet yumurta sarısıÇok az...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker1 yemek kaşığı instant maya2 su bardağı süt1 adet yumurta1 kase zeytin ezmesi6-7 su bardağı un (Una göre değişiyor) Zeytin Ezmeli Açma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Pamuk Üzere Haşhaş Ezmeli Ve Peynirli Açma Tanımı (Videolu) İçin Materyaller Hamuru için; 2 su bardağı ılık süt (400 ml.)1 yemek kaşığı kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı ayçiçek yağı (100 ml.)4 su bardağı un (su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Zeytin Ezmeli Cevizli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağ ( 250 gr)2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)1 su bardağı süt (200 ml)1 su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz2 paket kabartma tozu4 su bardağı un2 yemek kaşığı zeytin ezmesi1 su bardağı ceviz Üzerine serpmek için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Zeytin Ezmeli Poğaca Tarifi İcin Malzemeler *2 bardak ılık sut *1 5 toz maya *2 tatlı kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *2 yumurta akı (Sarısı uzerine) *1 bardak ılık su *1 cay bardağı sıvıyağ *Alabildiği kadar un *1 kucuk kase sıvıyağ Uzeri icin *Yumurta sarısı *Corek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt