Zeytin Ezmeli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 kase zeytin ezmesi
- 6-7 su bardağı un (Una göre değişiyor)
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba instant maya, şeker ve tuzu koyalım.
- Üzerine ılık sütü ekleyip bir süre bekleyelim.
- Kabarcıklar oluşunca sıvı yağ,yumurta akı ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edince yarım saat mayalandıralım.
- Hamur mayalanınca bezeler yapıp açalım.
- Açtığımız hamura bir tatlı kaşığı zeytin ezmesi koyalım ve üstüne biraz(1 tatlı kaşığı) sıvı yağ koyalım.
- Zeytin ezmesi ve sıvı yağı açtığımız hamura iyice sürelim.
- Sonra rulo şeklinde katlayıp yuvarlak dolayalım.
- Fırın tepsisine yağılı kağıt koyup açmaları dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 20 dk pişirelim. (12-13 adet açma oluyor)