
Zeytin Ezmeli Bükme Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 bardak sıvı yağ
- Kontrollü olarak aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytin Ezmeli Bükme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabında ılık süt, instant maya ve şekeri karıştırıp, 3-5 dk sonra sıvı yağını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Ardından unu denetimli bir halde aldığı kadar yavaş yavaş ek ediyoruz ve güzelce yoğurduktan sonra kulak göğsü kıvamına gelen hamuru 1/2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru 3 eşit bezeye ayırıyoruz. Bir ölçü un yardımı ile bezeleri merdaneyle istediğimiz büyüklükte açıyoruz.
- Üzerine zeytin ezmesinden her tarafına gelecek halde sürüyoruz. 3’e katlayıp 2 parmak eninde dilimler halinde kesiyoruz. Elde ettiğimiz dilimleri 2 sefer elimizde çevirerek bükme halini veriyoruz. Tepsiye dizip üzerine yalnızca yumurta sarısı sürüyoruz.
- 20 dakika fırına vermeden tepside mayalandırıp, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pişene kadar pişiriyoruz. Enfesss ???????????????????????????????? Denemeyi unutmayın
.