Zeytin Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kadar yeşil zeytin(iki büyük avuç düşünün)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi(damak tadınıza nazaran azaltıp arttırabilirsiniz)
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Zeytin Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağı ile rendelenen sarımsaklar kavrulur.
- Kavrulan sarımsaklara biber salçası eklenir, o da biraz kavrulur.
- Üzerine zeytini ekleyip, 3-4 dakika kavuruyoruz.
- Nar ekşisini de ekleyip, bir iki dakika o denli kavuruyoruz. Mükemmel bir lezzet ????servise hazır afiyet olsun Hataylı olup da bu lezzeti bilmeyen yoktur ????.