Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytin Salamura Yapımı

Zeytin Salamura Yapımı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
zeytin-salamura-yapimi.jpg

Zeytin Salamura Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze yeşil zeytin
Salamura için;
  • 1 lt su
  • 2 çorba kaşığı deniz tuzu yada kayatuzu
  • 1 adet limon (dilimlenmiş)
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yeteri kadar taze asma yaprağı

Zeytin Salamura Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Zeytinleri sert bir zemin üzerinde taşla yada tahta çekiçle çok fazla ezmeden kırın. (tahta çekiç bulursanız tavsiyemdir)
  2. Büyük bir kasede bol su içine koyun.
  3. Suyunu ilk on gün hergün on günden sonra 2,3 günde bir değiştirin yaklaşık 2-3 hafta sonra bir tane zeytini yiyerek tadına bakın. (15 – 18 günde acısı tamamen geçiyor tabi bu ayvalık zeytini için geçerli. )
  4. Acısı giden zeytinleri büyük cam kavanoza, yerleştirin.
  5. Yerleştirirken kavanozun en altına bir adet defne yaprağı bir adet asma yaprağı koyun, aralara da limon dilimlerini paylaştırın.
  6. Hazırladığınız salamurayı kavanoza dökün.
  7. Üzerine birkaç limon dilimi, birkaç adet defne yaprağı ile asma yaprağı koyun.
  8. Tuzu atıp suyunu ekleyin.
  9. En son kapatmadan önce hava ile iletişimini kesmek için zeytinyağını en üste gezdirin.
  10. Kapağı kapatın.
  11. Yaklaşık bir hafta sonra açıp direk bu şekilde ya da kekik pul biber gibi baharatlar ile soslayıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytin Salamura Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt