Zeytin Yağlı Az Materyalli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay bardağı irmik
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- İsteğe bağlı ceviz,fındık vb
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Zeytin Yağlı Az Materyalli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeker ,su ve çeyrek limonu uygun bir tencerede kaynayana kadar orta ara karıştırıyoruz .
- Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz .
- Şerbet soğurken kalburabastımızı yapmaya geçiyoruz.
- Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyayı uygun bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
- Sırasıyla irmik, un ,kabartma tozu eği yapıp kalburabastı hamurumuzu yoğuruyoruz .
- Cevizden daha küçük kesimler koparıp evvel avuç içimizde yuvarlayıp sonra biraz ortasını açıp 1/4 modül ceviz koyup kapatıp biraz uzun form vererek yuvarlayıp üzerlerine çatal ile delikler açarak form veriyoruz.
- Dikdörtgen fırın tepsisine yağlamadan sıralıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
- Kalburabastımızı 3-4 saat dinlendirip istediğimiz üzere süsleyerek servis ediyoruz afiyet olsun not tanım %100 garantilidir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.