
Zeytin Yağlı Biber Dolması En Hafifinden Tanımı İçin Materyaller
- 1 kiloya kakın dolmalık biber
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı doruklu salça
- 1 tutam maydanoz ve dere otu
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kaynar su
Zeytin Yağlı Biber Dolması En Hafifinden Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri temizleyip yıkıyoruz ve alt kısmını çatalla delelim çabuk pişmesi için.
- Pirinçleri yıkayıp süzelim bir deri kaba alalım üzerine ince kıydığım soğanı ve maydanozu dereotu koyup karıştırıyoruz.
- Öteki malzemeleride koyup kaşıkla karıştırarak harmanlayalım.
- Dolma biberlerini yarısına kadar tıpkı halde hepsini dolduralım.
- Ağız kısmına domates kapatıp tencereye dizelim üzerine başka bir tavada sıvı yağ ve salçayı kavurup dolmaların üzerine dökelim.
- Kaynar suyu dolmaların üzerine döküp yarısına gelecek kadar koyalım.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım pişen dolmaları 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.