Zeytin Yağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet orta uzunluk dolmalık biber
- 1 adet kuru soğan
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pirinç
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet domates
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Nane
- Toz kırmızı biber
Zeytin Yağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikler biberlerimizi yıkayıp içlerini temizliyoruz.
- İç harç materyalimiz için kuru soğanı doğrayıp zeytinyağ ile biraz kavuruyoruz.
- Sonra domatesimizin kabuğunu soyup doğrayıp kavrulan soğana ekliyoruz.
- Sonra pirinci ekleyip 5-10 dak. Kavuruyoruz.
- En son baharatları ve tuzu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Ilıyan iç harcımızı biberlere tam dolmayacak formda dolduruyoruz.
- Tenceremize diziyoruz.
- Biraz zeytinyağı gezdiriyoruz üzerine.
- Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekliyoruz. Orta ara denetim edip biberin pişme durumuna nazaran eklemesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.