Zeytin Yağlı Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 6 orta uzunluk kuru soğan
- 1 kilo zeytin yağı
- 3 yemek dolu domates salçası
- 1.5 yemek kaşığı dolu biber salçası
- 1 yemek kaşığı isot yahut pul biber
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı kuru nane
- 4 su bardağı pirinç
- 1 lt kadar su
- 40 çift kadar kuru biber, patlıcan
- Dilerseniz haşlanmış lahana
- Dilerseniz yaprak
Zeytin Yağlı Dolma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yazdan kuruttuğumuz kuru biber ve patlıcanlarımızı sıcak suya bırakıp 5 dak. Kadar haşlıyoruz.
- Soğanlarımızı temizleyip yan yan doğruyoruz.
- Geniş bir tencereye soğan ve zeytin yağımızı bırakıp soğanlarımız sararıncaya kadar çok uygun kavuruyoruz,
- Sonra salçalarımızı, bırakıp kavurduktan sonra suyumuzu ekliyoruz ve içine şeker, tuz, pul biber, kuru naneyi ekliyoruz.
- Ocağın altını açıp suyun kaynamasın bekliyoruz kaynayan suyun içine pirincimizi ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. ****( burada püf noktası şöyle olacak kullandığınız prince nazaran su ölçüsü, örneğin pirinciniz 3 bardak suyla pişiyorsa 1. 5 bardak artık bırakacaksınız yarım pişmiş olacak )
- Yarım pişen dolma içimizi haşlanmış biber ve patlıcanlarımıza doldurup 1 lt daha üzerine şu bırakıp 30 dak. kadar pişiriyoruz, soğuduktan sonra limon ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.