Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytin Yağlı Dolma

Zeytin Yağlı Dolma
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytin-yagli-dolma-11.jpg

Zeytin Yağlı Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • 6 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 kilo zeytin yağı
  • 3 yemek dolu domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı dolu biber salçası
  • 1 yemek kaşığı isot yahut pul biber
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kuru nane
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 lt kadar su
  • 40 çift kadar kuru biber, patlıcan
  • Dilerseniz haşlanmış lahana
  • Dilerseniz yaprak

Zeytin Yağlı Dolma Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle yazdan kuruttuğumuz kuru biber ve patlıcanlarımızı sıcak suya bırakıp 5 dak. Kadar haşlıyoruz.
  2. Soğanlarımızı temizleyip yan yan doğruyoruz.
  3. Geniş bir tencereye soğan ve zeytin yağımızı bırakıp soğanlarımız sararıncaya kadar çok uygun kavuruyoruz,
  4. Sonra salçalarımızı, bırakıp kavurduktan sonra suyumuzu ekliyoruz ve içine şeker, tuz, pul biber, kuru naneyi ekliyoruz.
  5. Ocağın altını açıp suyun kaynamasın bekliyoruz kaynayan suyun içine pirincimizi ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. ****( burada püf noktası şöyle olacak kullandığınız prince nazaran su ölçüsü, örneğin pirinciniz 3 bardak suyla pişiyorsa 1. 5 bardak artık bırakacaksınız yarım pişmiş olacak )
  6. Yarım pişen dolma içimizi haşlanmış biber ve patlıcanlarımıza doldurup 1 lt daha üzerine şu bırakıp 30 dak. kadar pişiriyoruz, soğuduktan sonra limon ile servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,900Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt