Zeytin Yağlı Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 20 tane kabak çiçeği
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 dilim limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Çok doldurmadan çay kaşığı kimyon kara biber
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı su pişirmek için çektikçe az az ek edilecek
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
Zeytin Yağlı Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı yemeklik doğruyoruz yağımızın içinde kavuralım pirinci yıkayıp ek edelim az kavuralım bütün baharatları tuzu üzümü ek edelim yarım bardak kaynar su ek edelim kısık ateşte pişirelim.
- Altını kapatalım pirinç kabarsın kabak çiçeklerimizin yeşil yerlerini keselim ve içinin tohumunu çıkartalım pirincimiz soğuyunca çiçeğe gör 1 yahut 1. 5 tatlı kaşığı içten koyalım dikkatlice yaprakları geriye kıvıralım tencereye dizelim.
- Hepsi bitince yarım su bardağı kaynar su ek edelim çok az tuz serpelim 3 halka kadar limon ek edelim kaynayınca en ufak ocağa alalım kaynar suyumuz olsun suyunu çektikce azar azar ek edelim denetim ederek 20 dk kadar pişirelim.
- En son üzerine zeytin yağı gezdirelim afiyet olsun deniyicek olanlara.