Zeytin Yağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 fincan bulgur
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 Adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 adet kuru patlıcan
- 6 adet kuru biber
- 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber nane
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Zeytin Yağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dolmalık kuru biber ve patlıcanları evvel yıkıyoruz.
- Tencereye su koyup kaynatalım içine halepleri atıp biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan kuruları sudan çıkaralım ve soğuması için kenara alıyoruz.
- Dolmaların içini yapalım pirinci bulguru yıkayıp geniş kabın içine alıyoruz üzerine ince doğradığımız soğanları maydanozu dereotunu koyalım.
- Başka materyallerle birlikte karıştırıyoruz dolmaları yarıya kadar iç gerecinden koyup ağız kısmına ister domates yada ağzını büzerek tencereye yerleştiriyoruz.
- Farklı bir sos tavasında sıvı yağ ve salçayı biraz kavuralım dolmaların üzerine dökelim.
- Soğanları soyup tüm olarak dolmaların ortasına yerleştirdikten sonra kaynar su koyup pişmeye bırakalım suyu dolmaların yarısına gelecek kadar koyalım.
- Pişen dolmaları 10 dakika kadar sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.