Zeytin Yağlı Tavuklu Kabak Nasıl Yapılır İçin Materyaller
- 2 adet kabak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet biber (Kırmızı yahut yeşil isteğe göre)
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 3 adet domates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası (İsteğe nazaran domates salçası)
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığından fazla tuz
- Çay kaşığını ucu karabiber kimyon
- 1 küp şeker
Zeytin Yağlı Tavuklu Kabak Nasıl Yapılır Yapılışı
- Birinci olarak yarım çay bardağı zeytin yağını pişirme kabımıza döküyoruz, tavuğu doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Biraz solduktan sonra doğramış olduğumuz soğan biber sarımsağı da ekliyoruz.
- Sonrasında biber salçamızıda ekleyip yeterlice karıştırıyoruz kabakları da ekleyip rendelemiş olduğumuz domatesleri de ekliyoruz.
- Son olarak baharatlarıda ve suyu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.