Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nane
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- 3 adet kuru soğan
- Üzüm yaprağı
- 1 demet maydanoz
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanlarımızı ufak ufak doğruyoruz.
- Daha sonra maydanozu ince ince doğrayıp tüm materyallerimizi bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz
- Yapraklarımızı hoş ce yıkayıp süzüyoruz.
- İnce ince sarıyoruz sardıktan sonra tencereye koyup üzerine su zeytin yağı ,limon suyu ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz .
- Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.