teknolojiuzmani
FD Üye
Zeytinli Açma Yumuşacık Pamuk Gibi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürmek için akı hamurun içine)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru veya yaş maya
- 5 su bardağı un kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Zeytin ezmesi
- Tereyağı
- Susam veya çörek otu
Zeytinli Açma Yumuşacık Pamuk Gibi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba ılık süt ,şeker ve mayayı iyice karıştırıp ardından yumurta akı tuz sıvı yağ ekleyip iyice karıştırın kontrollü bir şekilde unu eleyip ekleyelim.
- Yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. Çok cıvık gelirse hamuruna un ekleyebilirsiniz.
- Ardından sıcak bir ortamda üzerini strecleyip mayalanması için 1saat bekleyelim.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerlerine eşit miktarda tereyağı ekleyelim.
- Bezeleri üzerlerindeki tereyağı ile ellerimizle yuvarlak bir şekilde açalım.
- Zeytin ezmesi sürüp sarıp dolayarak tepsiye yerleştirin 15 dakika tepside mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 190 derelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun deneyip fotoğraf paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.