Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma
0
39

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
zeytinli-acma.jpg

Zeytinli Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (Beyazı içine sarılar üstüne)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayacak sert hamurda olmayacak)
İçi için
  • Zeytin ezmesi

Zeytinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar????.
  1. Öncelikle derin yoğurma kabına maya, tuz, şeker ve ılık olan süt ve suyu koyalım karıştıralım.
  2. 10 dk kadar mayayı etkinleşmeye bırakalım.
  3. Akabinde sıvı yağ, yumurta beyazı, yoğurtta ekleyip elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz lakin çok sert bir hamurda olmamalı.
  4. Bezelere ayırarak merdane yardımıyla fotoğrafta gördüğünüz üzere açabilirsiniz.
  5. İçerisine zeytin ezmesi sürüp kenarlarından içe hakikat kapatalım ve saralım.
  6. Öbür hamurlara da tıpkı süreci yapalım.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede 20 dk pişti.
  8. Fırın ayarı ve müddeti değişkenlik gösterebilir.
  9. Pişmiş hallerini tam çekemedim çocuklar sıcak sıcak kapış kapış edince elimde bu kadar kaldı affola. Afiyet olsun.
Zeytinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,158Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt