Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
zeytinli-acma.jpg

Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (Akı içine sarısı dışına)
  • 1 şu bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
  • Çekirdeği ayrılmış ufak kesilmiş siyah zeytin

Zeytinli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütümüzü ısıtıp (Ilık hale gelecek) içerisine şeker ve mayamızı koyarak 10 dk mayamızın aktif hale gelmesini sağlıyoruz. Maya kabarınca içerisine sıvı yağ ve yumurta akını koyarak karıştırıyoruz.
  2. Hamur yoğurma leğenimizin içine döküp tuz ilave ediyoruz. Kontrollü bir şekilde un ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuzu yarım saat mayalanması için üzerini kapatarak ılık bir ortamda bekletiyoruz.
  3. Bu sırada zeytinlerimizi hazırlıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açıyoruz. İçerisine zeytin koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  5. Daha sonra simit seklini verip üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpiştiriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinli Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt