Zeytinli Çörek Otlu Ekmek (Çölyak Diyetine Uygun) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı glutensiz un karışımı ( sinangil plus kullandım )
- 250 ml ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 10 gram yaş maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı zeytin içi
- 1 çay bardağı çörek otu
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
Zeytinli Çörek Otlu Ekmek (Çölyak Diyetine Uygun) Tanımı Yapılışı
- Ben bütün gereçleri birebir anda karıştırıyorum yalnızca pürüzsüz olmasına dikkat etmek lazım.
- Mayalanma mühleti 45 dakika sürüyor.
- Sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişiriyorum.
- Yalnız fırınlamadan üzerine su serpiyorum ve fırının içine de bir kaseye su koyuyorum .
- Çıkınca da üzerine az su serpip bez ile sarıyorum 3 gün bayatlamıyor .
- Şimdiden afiyet olsun şifa olmasını dilerim ????.