Zeytinli & Kekikli Ekmek Tarifi Resimli
Zeytinli & Kekikli Ekmek Tarifi
Resimli Zeytinli & Kekikli Ekmek Tarifi
Zeytinli ve Kekikli Ekmek
Malzemeler:
Olculer ekmek makinesinin kap (cup), yemek kaşığı (Tbsp) ve tatlı kaşığı (tsp) olculerine goredir
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (ben isot kullandım)
1 tatlı kaşığı kekik
1 + 14 kap ılık su (bulunduğunuz yer nemli ise suyu 1 kap kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
3 + 34 kap un
14 kap sut tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 + 12 tatlı kaşığı tuz
1 + 14 tatlı kaşığı instant maya (ya da 2,5 tatlı kaşığı toz maya)
1 kap doğranmış siyah veya biberli yeşil zeytin
Hazırlanması:
Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 45 dakika ısıtın Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ilave edin
Sut tozunu ılık su ile karıştırın Ekmek makinesine sırasıyla sut tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin (un, sut+yağ karışımının uzerini tamamen ortsun, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin)
Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ilave edip pişirmeye devam edin Ekmeğiniz pişince fırın telinin uzerinde tamamen soğumasını sağlayın
Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 45 dakika ısıtın Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ilave edin
Sut tozunu ılık su ile karıştırın Ekmek makinesine sırasıyla sut tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin (un, sut+yağ karışımının uzerini tamamen ortsun, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin)
Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ilave edip pişirmeye devam edin Ekmeğiniz pişince fırın telinin uzerinde tamamen soğumasını sağlayın
Zeytinli & Kekikli Ekmek Tarifi
Resimli Zeytinli & Kekikli Ekmek Tarifi
Zeytinli ve Kekikli Ekmek
Malzemeler:
Olculer ekmek makinesinin kap (cup), yemek kaşığı (Tbsp) ve tatlı kaşığı (tsp) olculerine goredir
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (ben isot kullandım)
1 tatlı kaşığı kekik
1 + 14 kap ılık su (bulunduğunuz yer nemli ise suyu 1 kap kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
3 + 34 kap un
14 kap sut tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 + 12 tatlı kaşığı tuz
1 + 14 tatlı kaşığı instant maya (ya da 2,5 tatlı kaşığı toz maya)
1 kap doğranmış siyah veya biberli yeşil zeytin
Hazırlanması:
Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 45 dakika ısıtın Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ilave edin
Sut tozunu ılık su ile karıştırın Ekmek makinesine sırasıyla sut tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin (un, sut+yağ karışımının uzerini tamamen ortsun, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin)
Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ilave edip pişirmeye devam edin Ekmeğiniz pişince fırın telinin uzerinde tamamen soğumasını sağlayın
Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 45 dakika ısıtın Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ilave edin
Sut tozunu ılık su ile karıştırın Ekmek makinesine sırasıyla sut tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin (un, sut+yağ karışımının uzerini tamamen ortsun, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin)
Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ilave edip pişirmeye devam edin Ekmeğiniz pişince fırın telinin uzerinde tamamen soğumasını sağlayın