Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 ,5 su bardağı çavdar unu
- 1 yaş maya yada 1 instant maya
- Tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı ılık su (az gelirse eklersiniz)
- Yaklaşık 10-12 zeytin (dilimlenmiş)
- 6-7 adet kuru domates
- 1 tatlı kaşığı kadar kuru kekik yada kuru fesleğen
Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak mayamızı çok az ılık suyla eritiyoruz. Ve unlarımızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Azar azar su ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurumuzun üzerini örterek 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sona sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletip dilimlediğimiz kuru domatesleri ve dilim dilim doğradığımız zeytinleri ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
- İyice yoğurduktan sonra formunu verip tepisiye alıyoruz ve üzerini temiz biz bezle kapatıp 30 dakika kadar daha dinlendiriyoruz.
- Üzerine un serpip dilediğimiz gibi çizikler atıyoruz.
- Fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz.
- Tepsimizi fırının ortasına yerleştiriyoruz.
- Fırının en altına fırına dayanıklı yanmaz bir kaba biraz su doldurup koyuyoruz (ekmek pişerken su buharlaşacak ve fırının içinde nem oluşacaktı).
- Ekmeğimiz kabarıp dışı güzelce pişene kadar bekliyoruz bu fırından fırına değişebilir bir dakika sayısı vermeyeceğim o yüzden.
- Fırından çıkan ekmeğimizi hem dilimlemiyoruz sıcaklığının gitmesini bekliyoruz.Tabi isterseniz ekmeğe bişey eklemeden sade de yapabilirsiniz.