Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek
0
31

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
zeytinli-kuru-domatesli-ekmek.jpg

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 ,5 su bardağı un
  • 1 ,5 su bardağı çavdar unu
  • 1 yaş maya yada 1 instant maya
  • Tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı ılık su (az gelirse eklersiniz)
  • Yaklaşık 10-12 zeytin (dilimlenmiş)
  • 6-7 adet kuru domates
  • 1 tatlı kaşığı kadar kuru kekik yada kuru fesleğen

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak mayamızı çok az ılık suyla eritiyoruz. Ve unlarımızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Azar azar su ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Hamurumuzun üzerini örterek 30 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Daha sona sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletip dilimlediğimiz kuru domatesleri ve dilim dilim doğradığımız zeytinleri ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  4. İyice yoğurduktan sonra formunu verip tepisiye alıyoruz ve üzerini temiz biz bezle kapatıp 30 dakika kadar daha dinlendiriyoruz.
  5. Üzerine un serpip dilediğimiz gibi çizikler atıyoruz.
  6. Fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz.
  7. Tepsimizi fırının ortasına yerleştiriyoruz.
  8. Fırının en altına fırına dayanıklı yanmaz bir kaba biraz su doldurup koyuyoruz (ekmek pişerken su buharlaşacak ve fırının içinde nem oluşacaktı).
  9. Ekmeğimiz kabarıp dışı güzelce pişene kadar bekliyoruz bu fırından fırına değişebilir bir dakika sayısı vermeyeceğim o yüzden.
  10. Fırından çıkan ekmeğimizi hem dilimlemiyoruz sıcaklığının gitmesini bekliyoruz.Tabi isterseniz ekmeğe bişey eklemeden sade de yapabilirsiniz.
Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket instat maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı zeytinyağı2 su bardağı ılık süt (Dilerseniz 1,5 su bardağı süt yarım su bardağı su)Alabildiğine un (Unu denetimli ekleyelim) İç harcı için; 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Cevizli Zeytinli Ekmek Tanımı İçin Materyaller 200 ml bardakla1,5 su bardağı sıcağa yakın ılık su1 yemek kaşığı toz maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı ceviz içi1 çay bardağı zeytin (çekirdeksiz) Cevizli Zeytinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Zeytinli Ekmek / Zeytinli Kek Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı çekirdeği ayıklanmış siyah zeytin3 su bardağı elenmiş un1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) ü zeytinyağı4 yumurta (bazen 3 koyuyorum)1/2 (yarım) su bardağı yoğurt1/2 (yarım) limon suyu1 kahve kaşığı tuz1 kahve kaşığı kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kuru Domates Ve Zeytinli Ekmek Tanımı İçin Gereçler 200 gr buğday unu200 gr tam buğday unu100 ml ılık süt +1 yemek kaşığı150 ml ılık su1 tatlı kaşığı kuru maya (dolu dolu)1 çay kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı zeytinyağı5 adet siyah zeytin5 adet kuru domates Kuru Domates Ve Zeytinli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Zeytinli Ekmek Tarifi İcin Malzemeler *1 yaş maya (veya iki pk kuru maya) *300 ml sıcak su *3 yemek kaşığı bal *500 gr un *5 yemek kaşığı zeytinyağı *150 gr yeşil ve siyah zeytin *100 gr tursu biberi (alman usulu daha cok yakışıyor bu tarife) *1 yemek kaşığı biberiye *1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt