Zeytinli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep (Şart değil)
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 8 su bardağı un
- Yarım kase zeytin
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Zeytinli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzu mayalayalım ılık süt ve suyu mayayı şekeri kabımıza alalım 5 dk beklesin sonra yağı, yumurta akını mahlebi, tuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Unumuzuda denetimli bir halde eleyerek dokuyoruz ele yapışan hamur elde esiyoruz 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz mayalandıktan sonra tezgahı yağlayalım.
- Hamurdan mandalına büyüklüğünde modül alalım tereyağıyla açalım içine ben zeytin koydum siz istediğinizi koyabilirsiniz zeytini koyduktan sonra hamurumuzu sağlı sollu kapatıyoruz fotoğrafta olduğu üzere yuvarlıyoruz tepsimize diziyoruz.
- Bütün hamuru bu türlü bitiriyoruz 20 dk da tepsi mayası yapıyoruz sonra üzerine yumurta, pekmez ve yağımızı karıştırıp sürüyoruz 200 derecede işittiğimiz fırında atı üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.