Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinli Peynirli Sağlıklı Ekmek (Püf Noktalarıyla)

Zeytinli Peynirli Sağlıklı Ekmek (Püf Noktalarıyla)
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinli-peynirli-saglikli-ekmek-puf-noktalariyla.jpg

Zeytinli Peynirli Sağlıklı Ekmek (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler


Hamur İçin
  • 1 su bardağı ılık su (Parmağınızı yakmayacak kadar)
  • 2.5 su bardağı çavdar unu (Kullandığınız una nazaran değişecektir her tanımda bu türlü bu aslında biliyorsunuz artık)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 paket yaş maya
İçi İçin
  • 5 yemek kaşığı dilimli zeytin
  • 5 yemek kaşığı Erzincan tulum (Her şey olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su (Fırın için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Üzerine sürmek için)

Zeytinli Peynirli Sağlıklı Ekmek (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ve yaş mayayı alıp karıştırıyoruz. (Mayanın rahatlaması için 15 dakika beklettim)1 su bardağı unu, tuzu ve kekiği ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Vıcık vıcık oluyor.
  2. Bu haliyle 25 dakika bekletiyoruz streçleyip. Bu sürece ön mayalama deniyor. Sonra denetimli halde un ekleyip meskene hafif yapışan bir hamur yoğuruyoruz. Tekrar streçleyip 40 dakika kadar mayalandırıyoruz.
  3. Artık iç materyalleri olduğu üzere karıştırıyoruz. Sonra hamurumuzu gerekirse un desteğiyle çok yormadan bir beze haline getiriyoruz.
  4. Parmaklarımızla hafif hafif incelterek bir elips haline getirip içine harcı uzunlamasına dolduruyoruz. Kenarlardan rulo haline getirip harcı kapatıyoruz.
  5. Sonra ellerimizle tekrar kapatılmış hamuru ileri geri hareket ettirerek bir silindir haline getiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine yerleştiriyoruz.
  6. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırına koyuyoruz. Burada fırının en altına 1 su bardağı suyu döküp kapağı kapatıyoruz. Bu süreç ekmeğin kurumasını önlüyor.
  7. Piştikten sonra erimiş tereyağı (İsterseniz rende sarımsak ekleyebilirsiniz fakat o vakit pişmeye yakın ekleyin)fırçayla ekmeğe sürüyoruz. Ta ta ???? Afiyetler efenim.
 
858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt