teknolojiuzmani
FD Üye
Zeytinli Poğaça (Ertesi Gün Bile Birebir Tazelikte) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (aklar içine sarılar üste)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- 1 kase zeytin(çekirdeğini çıkarıp rondodan geçirin)
Zeytinli Poğaça (Ertesi Gün Bile Tıpkı Tazelikte) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yumurta akları,süt,margarin,şeker,tuz ve mayayı alıp homojen bi kıvam elde edin.
- Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp açın,içine zeytinli harcı koyup ay formunu verin.
- Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı süt ek edip karıştırın ve poğaçaların üstüne sürün.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Not 2:tupperware kullanmanız mayalanma müddetini kısaltır.
Zeytinli Poğaça (Ertesi Gün Bile Tıpkı Tazelikte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı