bilgisayarci
FD Üye
Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram tereyağı yada margarin (Ben margarin kullandım)
- 5 su bardağı un
- Zeytin ezmesi
- Çörekotu
- Yumurta sarısı
Zeytinli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kabın içerisine ılıttığımı süt, su, şeker ve kuru mayayı ekliyoruz. 10-15 dakika aktifleşmesi için dinlendirelim.
- Dinlenen mayanın içine erittiğimiz margarin, yoğurt ve yavaş yavaş unu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamuru yoğurduktan sonra ufak parçalar kopartarak yuvarlak şekilde elimizle açalım, açtığımız hamurların kenarlarını bir bıçak yardımıyla keselim.
- Ortasına harcımızı sürerek kestiğimiz yerleri çaprazlama üst üste gelecek şekilde koyalım son olarakta üstüne yumurta sürüp, çörekotu serpip, 180 derece fırında 30 dakik pişirelim.
- Pişen açmalarımızı 10 dk dinlendirdikten sonra servis edelim. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.