Zeytinli Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5,5-6 su bardağı)
- 200 g zeytin ezmesi
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Zeytinli Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için un hariç bütün materyalleri derin bir kaba alıp karıştırın.
- Kontrollü bir formda yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve en az 30 dak. Mayalandırmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 5 modüle bölün.
- Her birini dikdörtgen formunda açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Daha sonra her yerine gelecek halde zeytin ezmesinden sürün ve rulo formunda sarın.
- 3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Tepside 20 dakika üzeri kapalı dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.