
Zeytinli Tam Buğday Focaccia Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1.5 su bardak ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 25 adet dilimlenmiş siyah zeytin
- 2 çay kaşığı kekik
Zeytinli Tam Buğday Focaccia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su, zeytinyağ, tuz karıştırılır.
- Tam buğday unu ve maya eklenir.
- 5-10 dakika hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğrulur.
- Üzerine bir kapak kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Büyük uzunluk bir borcama yağlı kağıt serilir.
- Mayalanan hamur tepsiye alınır.
- Elimiz yağlanarak tepsiye hamur yayılır.
- Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ sürülür.
- Zeytin dilimleri dizilir.
- Kekik serpilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.