bilgisayarci
FD Üye

Zeytinli Ve Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
- Aldığı kadar un
- 2 orta boy patates
- Tuz
- Yarım çay kaşığı toz biber
- 1 kase siyah zeytin (Çekirdeksiz)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı (Birlikte rondodan çek)
Zeytinli Ve Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzeme karıştırılır. Un azar azar ve kontrollü bir şekilde eklenir.
- 5 bardak un kullandıktan sonra kontrollü gidin. Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurunuz.
- Hazırlanan hamur üzeri kapatılıp 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Bu arada iç harcını hazırlayabilirsiniz. Patatesler haşlanır ve ezilir.
- Tuz ve toz biber eklenip karıştırılır. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinler 2. yemek kaşığı zeytinyağı ile rondodan çekilir.
- Hamurdan 15 -16 adet bezeler yapılıp yağlanmış tezgaha dizilir.
- Üzeri bir poşet ile kapatarak 10 dakika dinlendirilir.
- Daha sonra bezelere elimizle bastırarak ortasını açarız ve bi kaşık patatesli harçtan koyup hamuru kapatırız ve elimizin ortasıyla hafiften hamuru bi toparlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizeriz.
- Hamur bitene kadar ayni işlemi uygulayın.
- Tekrardan tepsinin üzerine bir poşet örtün ve 30 dakika bu şekilde tepside mayalandırın. Tepsi mayası çok önemlidir arkadaşlar. Bu poğaçanızın hem yumuşacık hemde puf puf kabarması için şart.
- Tepside mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun canlar.