Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinli Ve Patatesli Poğaça

Zeytinli Ve Patatesli Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
zeytinli-ve-patatesli-pogaca.jpg

Zeytinli Ve Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
  • Aldığı kadar un
İç harç:
  • 2 orta boy patates
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı toz biber
Zeytinli iç harç;
  • 1 kase siyah zeytin (Çekirdeksiz)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı (Birlikte rondodan çek)

Zeytinli Ve Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un hariç bütün malzeme karıştırılır. Un azar azar ve kontrollü bir şekilde eklenir.
  2. 5 bardak un kullandıktan sonra kontrollü gidin. Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurunuz.
  3. Hazırlanan hamur üzeri kapatılıp 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  4. Bu arada iç harcını hazırlayabilirsiniz. Patatesler haşlanır ve ezilir.
  5. Tuz ve toz biber eklenip karıştırılır. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinler 2. yemek kaşığı zeytinyağı ile rondodan çekilir.
  6. Hamurdan 15 -16 adet bezeler yapılıp yağlanmış tezgaha dizilir.
  7. Üzeri bir poşet ile kapatarak 10 dakika dinlendirilir.
  8. Daha sonra bezelere elimizle bastırarak ortasını açarız ve bi kaşık patatesli harçtan koyup hamuru kapatırız ve elimizin ortasıyla hafiften hamuru bi toparlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizeriz.
  9. Hamur bitene kadar ayni işlemi uygulayın.
  10. Tekrardan tepsinin üzerine bir poşet örtün ve 30 dakika bu şekilde tepside mayalandırın. Tepsi mayası çok önemlidir arkadaşlar. Bu poğaçanızın hem yumuşacık hemde puf puf kabarması için şart.
  11. Tepside mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
  12. Önceden ısıtılmış 180-200 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun canlar.
Zeytinli Ve Patatesli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,321Kullanıcılar
Ahmet 321#Son üye
Üst Alt