Zeytinli Ve Sade Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta birinin sarısı üstüne
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
- 1 buçuk çorba kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Susam
- Çörek otu
Zeytinli Ve Sade Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelik le yumurtalarımızı kırıyoruz, birinin sarısını ayırıyoruz çırpıyoruz.
- Daha sonra süt yağ ve suyu katıyoruz, tekrar el çırpıcısı ile çırpıyoruz.
- Kuru mayamızı ekliyoruz karıştırıyoruz ve bir 5 dk bekletiyoruz.
- Bugün güneş vardı ben onun altında beklettim daha güzel mayalandı????????????????.
- Daha sonra unumuzu azar azar katıyoruz çok katı olmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra üstünü kapatıp yarım saat mayalandırıyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıt serim tepsimize yuvarlak hamurlar alıp diziyoruz.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp ,çörek otu ve susam ile tamamlıyoruz .Mis üzere yumuşacık bohça oldu deneyeceklere afiyet olsun ????????????.