Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Resimli

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Resimli
0
58

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz nasıl yapılır
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yapılışı


Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeler

1,5 kg ayva (yuvarlak dilimlenmiş)
1,5 kg kereviz (parmak şeklinde)
500 gr havuc (ince doğranmış)
300 gr fasulye (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un (ayrıca unlu su icin 1 kaşık)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz
su

imageszeytinyagliayvalikereviztarifiresimli5ad40c3511cc2

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi

Derin bir tencerede, 2 litre kadar su, un, tuz ve 2 kaşık limon suyu karıştırılır Ayvalar soyulmadan, 2 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ince bir bıcakla temizlenip limonlu suya bırakılır Aynı şekilde havuc, kereviz ve fasulyeler de soyulup, yukarıda belirtildiği gibi doğranır Tenceredeki suda bekletilir, pişirilmeden once suzulur

Pişirilecek tencerenin dibine tum sebzeler ve ayvalar duzgun şekilde dizilir Uzerine zeytinyağı, şeker, suda ezilmiş 2 kaşık un, tuz ve kalan limon suyu gezdirilir Uzerine cıkacak kadar su eklenir, uzeri yağlı kağıtla veya tabakla kapatılır Tencere kapağı kapalı olarak, once harlı ateşte 5 dakika kadar, daha sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirilir Ayvalar altta, sebzeler ustte olmak uzere servis tabağına alınır Soğuyunca dereotu veya taze nane ile suslenir
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt